zondag 12 december 2010

G'day mate(s)

Alweer een week voorbij... Time flies when you're having fun...! :)
Allereerst thanks voor alle berichtjes en reacties op het vorige blog, erg leuk!

Ons goede voornemen om iedereen op de hoogte te houden van ons leventje downunder krijgt zelfs een beetje vorm met een tweede blog in dezelfde maand. Na een week werken voor Rogier en nog steeds vakantie voor Lieke hebben we er samen weer een heerlijk weekendje op zitten.
Vrijdagavond heerlijk sushi gegeten, ik ben overstag... Zo lekker! Zaterdagochtend om 9u gestart met jawel... running! Aangezien iedereen zo enorm sportief en gestroomlijnd is 'moet' je wel. Daarnaast is het zonde om in je bedje te liggen bij een temperatuur van 29 graden en na afloop kun je zelfs concluderen dat het goed voelt. Vervolgens op onze fiets over the hills richting Gordons Bay, een strandje tussen Clovelly en Coogee in, een paar kilometer hier vandaan. Daar aangekomen bleek het dé divespot bij uitstek in de Eastern Suburbs (waar wij wonen) te zijn. Even een praatje gemaakt met de duikschool en besloten dat we weer een hobby bij ons lijstje kunnen zetten. Gordons Bay is wonderbaarlijk mooi maar bestaat voornamelijk uit rotsen, dus toch besloten om op Clovelly Beach te gaan liggen. Met de duikbril nog even het water in en 's avonds richting the birthdayparty van een Bulgaarse lady die we hier onlangs ontmoet hebben. Feestje was @ the Rocks, wat niemand ons echter vertelt had was de dresscode... In de rij voor de deur werd Rogier eruit gepikt, té casual. Ever heard before...?! Nee! Spijkerbroek en sneakers zijn niet toegestaan... Dan maar bij een andere bar een biertje drinken, ondertussen was Frankrijk en Duitsland ook aangesloten en verliep de integratie (tussen ons Europeanen) als nooit tevoren. Zoeken naar de juiste woorden ging wat minder na middernacht maar dat mocht de pret niet drukken...
Zondagochtend heerlijk ontbijtje in de tuin en again op de fiets, over the hills, naar Bondi Beach. Eerst nog bij Matt langs voor een surfboard; die hobby stond nl al op ons lijstje. Hij had er 3 staan voor een mooi prijsje maar in onze ogen was er geen enkele 'waterdicht'. Nadat Matt uitgelegd hoe fantastisch hij ons Amerikaans engels vond ("komt dat door de movies"?) en 84x z'n stopwoordje 'dude' had gezegd zijn we 's middags weer een beetje bijgekleurd én hebben we onze ogen kunnen uitkijken op Bondi. Daar telt tenslotte maar één ding; zien én gezien worden.
Op de terugweg hebben we besloten om een soort van beginnend moestuintje op te zetten. Score: radijsjes, tomaten en bieslook. De zaadjes zitten onder de grond, de potten staan in het zonnetje, we behandelen ze met liefde; nu wachten we met smart op onze eerste oogst.

Doelstelling voor komende week;
- onze rusty car in de verkoop gooien! Het zomerseizoen begint hier, Sydney loopt straks over van de backpackers die vast enorme behoefte hebben aan een 'betrouwbare' mobiel met campinguitrusting. Ik bedoel; wat wil je nou nog meer om je avontuur in Australie te starten...
- onze vakantieplannen concreet maken
- surfboards kijken, kopen, testen
- nog een beetje meer genieten....

3 opmerkingen:

  1. Leuk verhaal weer! Het klinkt echt als een groot feest, ik zou bijna denken dat jullie op vakantie zijn en niet gewoon bezig met het normale huisje, boompje, beestje (moestuintje) gedrag.

    Groet,

    Martijn

    PS: Ik zit hier tussen de autoverkopers, ik zal eens wat tips vragen om jullie rusty car te verkopen, anders dan: 'Is van een oud vrouwtje geweest, heeft altijd binnen gestaan'

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aangezien de rusty car inmiddels verkocht is (en hoe! als ik het goed heb begrepen), hou ik me aanbevolen voor tips and tricks mbt de surfboards. Hoe vet is dat, dat jullie gewoon zomaar hoppeteej op een board kunnen springen daar (zonder driedubbeldik wetsuit dan bedoel ik). Jaloeeeerrsss!

    BeantwoordenVerwijderen